We zijn het schooljaar gestart met twee kleutergroepen met daarin gemiddeld 23 kinderen en rond de sint/kerst, 25 kinderen.

In de loop van het jaar komen er nog een aantal  kinderen bij en zal er een derde kleutergroep gaan starten.

Introductie van de kanjertraining

De start van de kanjertraining vindt plaats in de eerste weken van het schooljaar.

De startweken bevatten een aantal basiselementen van de kanjertraining, zodat er een duidelijk fundament wordt neergelegd om het vervolg van de lessen op voort te bouwen.

De kanjertraining is gericht op samenwerking tussen de kinderen in de groep. Hoe gaan we met elkaar om;

• we vertrouwen elkaar
  • we helpen elkaar
  • niemand speelt de baas
  • niemand lacht uit
  • niemand doet zielig

Onderdelen van de startweek;

• kenningsmakings spellen
  •  kanjer posters bespreken
  •  petten (wit, zwart, rood en geel)
  •   vertrouwens oefeningen
  •  motor en benzinepomp
  • klassen afspraken
  • kanjer knutsel maken.
  • het kanjerlied leren.

Binnenkort zullen we starten met ons 4 x wijzer thema;  ‘herfst’

We starten ons thema aan de hand van een prentenboek en samen met de kinderen laten we dit verhaal weer terugkeren op de themamuur in de klas.

Ook zullen we met de kinderen op excursie gaan naar Mak Blokweer om daar het Boezel pad te lopen en hierbij van alles over de herfst gaan ontdekken.

Wilt u meer weten over de  kleutergroepen kom gerust bij ons binnenlopen.