OBS De Koet | Tripkouw 36 | 1679 GJ Midwoud

Welkom bij de groepen 7/8

In onze groep 7/8 A zitten 24 kinderen, 12 kinderen in groep 7 en 12 kinderen in groep 8. Dus dat is een prachtige verdeling! Op de maandag, dinsdag en om de week op de woensdag staat juf Linda voor de klas. Op de andere dagen geeft juf Marjon les. In onze groep wordt veel gezongen en bewogen. Dan kunnen we daarna vol energie aan de slag met Snappet.  
Wij zijn, naast het harde werken en de startweken van de Kanjertraining,  ook veel bezig geweest met de Kinderboekenweek met het thema Vriendschap. We mochten dit jaar de Kinderboekenweek openen, met een toneelstuk, zang en dans en dit deden we samen met groep 3/4 van juf Inge. Al swingend en toneel spelend begonnen we aan de Kinderboekenweek!
De juffen lezen uit verschillende boeken voor en we hebben vriendschapsbandjes, teken vriendjes en foto tekeningen gemaakt. Deze zijn te bewonderen op het prikbord naast onze klas. Ook hangt er een complimenten poster met 26 postvakken. Daarin stoppen we briefjes met complimenten erop. Deze complimenten kunnen gaan over: wat iemand kan, wat iemand heeft, hoe iemand doet, wat iemand weet of hoe iemand eruit ziet. Aan het einde van deze week gaan we alle complimenten verzamelen en lezen. Wij gaan heel blij de herfstvakantie in!
 
We zijn gestart met geschiedenis, Vier Keer Wijzer met het thema: Revoluties en Pruiken. Op de maandag en donderdag werken we, met de andere groep 7/8 en groep 7, aan de kaarten die bij dit thema horen. Onze themamuur in de klas hangt vol met geschreven informatie, symmetrische tuinen, buitenhuizen en nog veel meer! In de vensterbanken staan prachtige grotten van klei, die zijn versierd met schelpen. Op de woensdag geven de juffen een les over dit thema en we gaan het afsluiten met een kennistest. We zijn benieuwd hoeveel kennis we al hebben verzameld deze periode! 
Mede door de Kanjertraining en de mooie gesprekken leren we elkaar goed kennen. Een boel kinderen laten zich al optillen door de andere kinderen in de groep en zelfs juf is al een keer omhoog getild. Kortom...We gaan een prachtig jaar tegemoet! 

-------------------------------------------- 

(geschreven door Floor en Marleen)

We doen spelling op verschillende manieren. We doen het soms op een Chromebook en soms in een spellingboekje. We oefenen vaak werkwoordspelling in een werkboekje. Op de Chromebook gaan we in ons werkpakket, de lessen maken en dictee’s maken. 

Na automatiseren gaan we eten en drinken. Meestal gaat juf voorlezen en daarna praten we nog over het weekend of over leuke dingen die we hebben gedaan. Nadat we hebben gegeten gaan we naar buiten. We zijn dan aan het voetballen, klimmen, spelen, rennen van alles.

Meestal gaan we na lezen Nieuwsbegrip doen daar werken we ook weer in niveau zoals: B-tekst en de C-tekst. Als je de C tekst hebt, dan werk je samen met juf Amber. Bij de B tekst zit je bij gewoon bij onze juf in de klas. 

Gym doen we altijd op dinsdag en vrijdag op dinsdag gaan we om 8:30 gymmen en op vrijdag om 13:00. We doen dan van alles bijvoorbeeld sporten oefenen, spelletjes, dansen, salto’s doen en andere dingen.

Er is altijd wel een gezellige sfeer in onze klas, maar we kunnen tegelijk ook lekker door werken. Wij vinden dat we hele fijne klas hebben waar we elkaar kunnen vertrouwen. 

Floor & Marleen

 

groep 7/8 A

We hebben een rustige en gezellige klas van 21 kinderen. In onze klas gaat iedereen goed met elkaar om. We mogen soms samenwerken aan onze taak.

 

Uit iedere klas van De Koet is er 1 leerling gekozen, die bij de leerlingenraad mag. Bij ons is dat Jesse, uit groep 7.

Op school hebben we 4x wijzer.Twee keer in de week leren we met behulp van kaarten. 1 keer in de week krijgen we een leerkracht les van juf. Het thema waar we nu over leren gaat over de Gouden Eeuw. Volgende week hebben we een open avond, dan kunnen we onze ouders vertellen wat we allemaal geleerd hebben. En dan gaan we op donderdag een kijkje nemen op het schip: De Halve Maen en het Westfries museum. 

In de klas knutselen we veel zoals, mozaïek op het raam, Keith Haring vakantie tekening, boeken- mannetjes en nog veel meer. Tussen twee verschillende vakken dansen of zingen we om even te ontspannen. Of we doen een klein spelletje, zodat we ons daarna beter kunnen concentreren.

Roos Snip en Sara Helms 
  

 

 

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.