Welkom in groep 3 - juf Vivienne en Marlou

Welkom bij groep 3!

Groep 3 heeft 20 leerlingen. Er zijn twee juffen; elke maandag en dinsdag is juf Vivienne er, elke donderdag en vrijdag is juf Marlou er en op de woensdag wisselen zij elkaar af.

In groep 3 leren we lezen met behulp van de methode ‘Veilig leren lezen kim versie’. We rekenen met ‘Met Sprongen Vooruit’ en de methode ‘Wereld in getallen’ en we schrijven met de methode ‘Pennenstreken’.

Om de overgang van groep 2 naar groep 3 natuurlijker te laten verlopen wordt er sinds het schooljaar 2019-2020 meer ingezet op spelend leren. De doelen van de leerlijnen en de methode blijven leidend, maar de verwerking wordt op verschillende manieren en niveaus georganiseerd. Niet alles wordt in het schrift geoefend maar ook in het spel en met behulp van andere materialen. Zo wordt er geleerd door te ervaren en krijgt het geleerde meer betekenis.

Daarnaast  gymmen wij twee keer in de week en is er nog ruimte voor de kanjertraining, 4XWijzer en overige expressieve vakken. Dit schooljaar krijgen we om de week een muziekdocent in de groep, die muziekles komt geven.

We zijn dit schooljaar weer gestart met de ‘startweken van de kanjertraining’. We doen allerlei spellen en oefeningen waarbij we elkaar nog beter leren kennen. Samen gaan we er een mooi en leerzaam jaar van maken!

Veilig en Vlot