OBS De Koet | Tripkouw 36 | 1679 GJ Midwoud

Welkom in groep 4 van juf Inge en juf

Welkom bij groep 4, 

 

Groep 4 heeft 21 leerlingen. Er zijn twee juffen; Van maandag tot en met donderdag is juf Inge er en op vrijdag staat juf Francisca voor de klas. 

 

In groep 4 vindt de overgang plaats van het aanvankelijk naar het voortgezet technisch lezen. Het leestempo gaat een steeds belangrijker rol spelen. Met lezen vergroot je ook je woordenschat, hetgeen van belang is voor het begrijpend lezen. 

Met rekenen wordt er tot 100 gerekend en worden de tafels geleerd.  De kinderen krijgen inzicht in hoe de tafels werken en wat er eigenlijk gebeurt bij keersommen. Ook leren de kinderen in de groep 4 hun eerste tafels uit het hoofd. De tafels van vermenigvuldiging vormen de basis voor vrijwel alle rekenhandelingen in de bovenbouw. Daarom is het ook zo belangrijk dat kinderen ze goed kennen. 

 

Spelling: het aanleren van de spellingsregels, luisterwoorden en weetwoorden staat dagelijks op het dagprogramma van groep 4. Om goed te leren te spellen moet het kind weten welke strategie hij moet toepassen. Schrijf je het woord zoals het hoort ('luisterwoorden'), is het een woord waarvan je moet onthouden hoe je schrijft ('weetwoorden'), of is er wellicht een spellingsregel van toepassing. 

 

Ook starten we in groep 4 met het vak taal. Een deel van het taalonderwijs bestaat uit woordenschat, een ander deel uit Taal verkennen. Bij dit laatste onderdeel gaat het o.a. over lidwoorden, zelfstandig naamwoorden, werkwoorden en alfabetische volgorde. Ook het gebruik van hoofdletters wordt bij taal behandeld: deze leren we schrijven in ons schrijfonderwijs in groep 4.

 

Daarnaast  gymmen wij twee keer in de week en is er nog ruimte voor de kanjertraining, 4XWijzer en overige expressieve vakken. Dit schooljaar krijgen we om de week een muziekdocent in de groep, die muziekles komt geven.

 

Ons rooster is goed gevuld: we leren, mogen foutjes maken en doen veel in onze groep. Bovendien gaan we in het najaar ook nog samen optreden met groep 8!

We willen er samen graag een leerzaam en gezellig schooljaar van maken. Hierbij willen we oog hebben voor de talenten en behoeften van alle kinderen.

 

 

 

Informatie over groep 4

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.