Welkom in onze 2 kleutergroepen!

groep 1/2A  juf Netty,(ma-di), juf Simone(wo-do-vr) en juf Nel (ma-di-do-vr)

groep 1/2B juf Ingrid (ma-di-do-vr) en juf Loni (wo)

In beide groepen zijn we gestart met 22-23 kinderen.

Gedurende het jaar komen daar nog kinderen bij.

In groep 1/2 bieden we de kinderen een veilige en uitdagende leeromgeving.

In onze groepen willen we goed met elkaar om gaan.

We gebruiken hiervoor oa.de Kanjertraining.

We zijn nu bezig met de startweken  en behandelen wat de witte,gele,rode en zwarte petten betekenen en doen allerlei spelletjes om op een positieve manier met elkaar om te gaan . (zie verder bij  info Kanjertraining)

De ouders krijgen regelmatig info over wat er gedaan is.

We vinden het belangrijk dat de kinderen zoveel mogelijk ervaringen opdoen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

De volgende ontwikkelingsgebieden komen aan de orde:

• sociaal-emotionele ontwikkeling
  • motorische ontwikkeling
  • spelontwikkeling
  • taalontwikkeling
  • voorbereidend lezen
  • voorbereidend rekenen

Bij elk ontwikkelingsgebied wordt per thema doelen gesteld, die gedurende de kleuterperiode voor een doorlopende leerlijn zorgen.

Spelenderwijs worden deze doelen uitgewerkt tijdens kringactiviteiten, speel-werklessen en gym- en spellessen

Vier dagen per week krijgen wij een paar uur hulp in de klas van juf Amber en juf Marta (onderwijsassistent/leerkrachtondersteuner).

Zij doen spel, taal en rekenactiviteiten  met kleine groepjes kinderen in het extra kleuterlokaal.

Ouders zijn altijd van harte welkom om een paar uurtjes sfeer te komen proeven in onze groep.

Helaas lukt dat momenteel door de Corona maatregelen nog niet, we hopen snel op betere tijden want we hebben ouderbetrokkenheid hoog in het vaandel staan!

We  werken mbv. de methode 4x wijzer aan diverse thema's die dicht bij de kinderen staan,in de klas.

Op donderdag hebben we muziekles die om de week gegeven wordt door juf Irma mbv. de muziekmethode 123zing!

Dit vinden de kinderen erg leuk.