OBS De Koet | Tripkouw 36 | 1679 GJ Midwoud
Lezen, zo leuk en zó belangrijk!

Het allerbelangrijkste bij het leren lezen is dat uw kind leren lezen leuk gaat vinden. Maak een feestje van het wekelijkse uitstapje naar de bibliotheek, laat uw kind een kwartiertje langer opblijven om te lezen, pak samen een boek en kruip gezellig op de bank. Hoe meer plezier een kind heeft in lezen, hoe meer hij zal lezen. En hoe meer uw kind leest, hoe meer plezier hij erin krijgt (doordat het lezen steeds minder moeite kost en je kind een grotere woordenschat opbouwt). Waardoor hij weer meer gaat lezen, enzovoort. Investeren in leesplezier loont!

Leuke apps voor groep 3:

Bobo letters

Prins Bof en de magie van leren lezen

Lezen in groep 4:

Lezen gaat altijd door

Het is hard werken in groep 4. De basis die in groep 3 is gelegd, wordt met grote sprongen uitgebreid.

In groep 4 vindt de overgang plaats van het aanvankelijk naar het voortgezet technisch lezen. Het leestempo gaat een steeds belangrijker rol spelen. Met lezen vergroot je ook je woordenschat, hetgeen van belang is voor het begrijpend lezen.

Het is belangrijk om thuis het lezen te stimuleren. Ook af en toe samen lezen werkt bevorderend en zo hoor je ook meteen de vorderingen die je kind maakt. Laat je kind dus zoveel mogelijk leeskilometers maken.

 

Veilig en Vlot

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.